1994 – Opgericht te Tremelo (B)

1996 – Eerste productieserie in Haasrode (B)

1997 – Verhuis naar Rotselaar (B)

2000 – Nieuw magazijn

2005 – Overname door Watts Water Technologies EMEA

Watts Water Technologies EMEA is de Europese holding en tevens een divisie van Watts Water Technologies Inc., wereldwijd een toonaangevende fabrikant van producten die bijdragen aan comfort en veiligheid op het gebied van water(kwaliteit) voor huishoudelijke, commerciële en industriële toepassingen.

De overname van Microflex door de Watts-groep was een logische zet. Watts had een voorgeïsoleerd buizensysteem nog niet in zijn aanbod en het concept ervan past perfect binnen de filosofie (Technology by nature) van Watts Water Technologies, waarbinnen de hernieuwbare energie centraal staat.

Door de opname van Microflex in de Watts-groep werd de naam van Microflex N.V. veranderd in Watts Microflex N.V. De overname zorgde ervoor dat de service en kwaliteit die Microflex voordien bood in een professioneel en structureel kader in stand gehouden kon worden. Ook kon de afzetmarkt dankzij de vele zustermaatschappijen in bijvoorbeeld Duitsland, België en Groot-Brittannië aanzienlijk vergroot worden.

2009 – Nieuw stapelrek voor grotere capaciteit

Om een grotere opslagcapaciteit na te streven, werd het magazijn vergroot. De beschikbaarheid van de producten werd hiervan groter, waardoor het materiaal sneller bij de klant geleverd kon worden.

2011 – Oprichting van de Watts Insulation-divisie

Binnen de groep Watts Water Technologies werd een Insulation-divisie opgericht, waar Watts Microflex N.V. deel van uitmaakte. De naam werd hiervoor aangepast; de firma werd Watts Insulation N.V. gedoopt, met als product het voorgeïsoleerde buizensysteem Microflex.

2015 – Start productie in Italië - Distributiecentra in België (Aarschot) – VK – Italië

In de loop van het jaar 2014 werd de beslissing genomen om de productie-eenheid van Rotselaar naar Gardolo, in de Italiaanse provincie Trento, te verhuizen. Deze beslissing past perfect in de strategie om meer gebruik te maken van de synergie binnen de volledige Watts-groep om de service naar de klanten toe te verbeteren en het luik van Research & Development actief  te houden.

Het Belgische luik van Microflex, Watts Insulation N.V., verhuisde op zijn beurt van Rotselaar naar Aarschot en werd omgedoopt tot een cutting- en distributiecentrum. Aarschot, gelegen in de Vlaamse provincie Vlaams-Brabant, is strategisch goed gelegen. Er is een vlotte verbinding met de Antwerpse haven, de nationale luchthaven van Zaventem en de omliggende landen zoals Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg.

Door deze verhuis werd de service naar de klanten toe ook verbeterd, doordat Europa nu over drie distributiecentra van Microflex beschikt. De levertijd van de producten werd met andere woorden tot een minimum beperkt.